FI  |  SV  |  EN

Näytteenotto-ohjeet

Unohtuiko kondomi? Valtaosa klamydia- ja tippuritartunnoista on oireettomia ja ne löytyvät vain testaamalla. Yhdellä testillä selviää sekä mahdollinen klamydia- että tippuritartunta. Saat tiedon tuloksen valmistumisesta tekstiviestillä ja tulokset näet kirjautumalla pankkitunnuksilla Katso tulos -sivulle.

Klamydia- ja tippurinäytteen ottaminen kotona on helppoa ja nopeaa. Lue alla olevat näytteenotto-ohjeet huolella ennen kuin otat näytteet.

  • Tee testi, kun suojaamattomasta yhdynnästä on kulunut vähintään 5 vuorokautta.
  • Ole vähintään 2 tuntia virtsaamatta ennen testin tekoa.
  • Älä tee alapesua ennen näytteenottoa.

NÄYTTEENOTTO

1

Ota laatikossa oleva kertakäyttömuki ja purista sitä sivuista varovasti pohjan oikaisemiseksi. Virtsaa kuppiin. Näytteeksi riittää alle puoli kupillista virtsaa.

2

Paketissa on kierrekorkillinen näyteputki. Varmista, että putkessa oleva säilöntäaine on putken pohjalla. Säilöntäainetta ei saa heittää pois.

3

Avaa korkki ja ota suojapussissa oleva pipetti esiin. Ota pipettiin virtsaa: purista leveää päätä ja vapauta puristus, kun pipetin kärki on virtsa-astiassa.

4

Siirrä virtsaa pipetillä näyteputkeen niin paljon, että neste pinta nousee putken mustien merkki viivojen väliin. Loput virtsasta voit kaataa vessanpönttöön ja heittää mukin roskiin.

5

Kierrä näyteputken korkki napakasti kiinni niin, ettei se vuoda. Kääntele putkea 3–4 kertaa ylösalaisin, jotta virtsa sekoittuu putkessa olevaan nestemäiseen säilytysaineeseen.

6

Laita näyteputki pakkauksesta löytyvään pieneen muovipussiin, jossa on imupaperin pala. Sulje pussi tiiviisti ja laita se pakkauslaatikkoon.

7

Sulje pakkauslaatikko huolellisesti kääntämällä pienet siivekkeet laatikon reunoissa oleviin koloihin. Postita pakkaus. Postimaksu on maksettu valmiiksi.